logo

Haapavesi Folk Music Festival
26.6. – 1.7.2017

 

Haapavesi Folk Music Festival

Kevät-Folk 7.-9.4.2017

Oldtime banjo (Seppo Sillanpää)

Vasta-alkajat ja edistyneemmät
Old- time banjo, Mandoliini, viulu ja yhtyeet

Sillanpää on 70-luvun alusta lähtien folkin ja kansanmusiikin parissa  työskennellyt multi-instrumentalisti, joka on pitkällä yhtyeurallaan soittanut mm. yhtyeissä Vanha Isäntä, Pihasoittajat, Cumulus ja Band’o. Hän on kirjoittanut soitto-oppaat mandoliinille ja viululle ja toiminut   musiikinopettajana, musiikkituottajana ja toimittajana eri yhteyksissä.

Tällä hetkellä hän työskentelee päätoimisesti Yle Radio Suomen musiikkiosastolla. Seppo Sillanpään pääsoittimet ovat vaihdelleet vuosien mittaan yhtyekuvioiden myötä.

Kansanmusiikin pariin hän tuli viulistina ja fingerpicking- kitaristina. Vanhan Isännän riveissä mukaan tuli yhtyetoverien painostuksesta 5-kielinen bluegrass banjo ja Pihasoittajien Hannu Karlssonin ansiosta myös clawhammer banjo.
Ensimmäisen soololevynsä aikoihin Seppo keskittyi erilaisiin  mandoliinisoittimiin ja Band’o-yhtyeessä hän toimi pääosin kitaristina omien tyttärien vallatessa viulistin paikat. Nykyään aikaa kuluu eniten clawhammer banjon parissa.

Seppo kirjoittaa säännönmukaisesti omaa opetuspalstaa amerikkalaiseen Banjo Newsletter-lehteen ja on kotimaassakin kysytty banjonsoiton opettaja.

Mandoliini ja kitara (Petri Hakala)

mandoliini,kitara, gypsyjazz,yhtyeet

Petri Hakala (s. 1962) on suomalainen kansanmuusikko, joka on ollut mukana Suomen kansanmusiikkielämässä 1980-luvun puolivälistä lähtien. Soittiminaan mandoliini, oktaavimandoliini, kitara ja viulu hän on ollut mukana mm. seuraavissa yhtyeissä: Korkkijalka, Speed limit, Ottopasuuna, Maria Kalaniemi & Aldargaz, Helsinki Mandoliners, Erik Hokkanen & Lumisudet, Markku Lepistön yhtye sekä duo, Freshet, Tango Orkesteri Unto sekä Grupo Choramba.

Hakala on toiminut 1990-luvun alusta kielisoitinten tuntiopettajana Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja erilaisilla kansanmusiikkikursseilla sekä konsertoinut edellä mainittujen yhtyeiden kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa säännöllisesti.

Hakalalta on ilmestynyt kaksi soolo-cd:tä : Kirjo (1999) sekä Trad. (2007). Trad. on levy, jossa erilaiset, mm. irlantilaiset ja amerikkalaiset vaikutteet, yhdistyvät suomalaiseen perinnemateriaaliin. Levystä ilmestyi myös nuottikirja keväällä 2008

Viulu, yhtyeet, polskaa Skandinaviasta ja Suomesta (Tommi Asplund)

Tinapilli, huilu, bodhran ja kitara (Samuli Karjalainen)

Kurssilla perustetaan yhtye, johon voi osallistua kaikilla soittimilla sekä yksityistunteja.

Samuli Karjalainen on monipuolinen muusikko jolla on vahva irlantilaisen musiikin tausta. Hän on asunut ja opiskellut Irlannissa ja soittaa lukuisissa yhtyeissä sekä opettaa ympäri Suomea niin musiikkioppilaitoksissa kuin kursseillakin. Hänen luontainen uteliaisuutensa erilaisia ääniä ja kokeellisuutta kohtaan on saanut hänet laajentamaan osaamistaan myös skandinaavisen musiikin ja improvisoinnin sekä musiikkiterapian ja musiikin tuottamisen suuntaan.

Samulin soitinrepertuaari on laaja busukeita ja eri aikakausien kitaroista bodhraniin ja erilaisiin pilleihin. Väsymättömän jamittelun ja omistautuneen opettamisen lisäksi hän esiintyy tiiviisti eri yhtyeiden ja artistien kanssa joista mainittakoon Triskel Ensemble, Cross Country 50Km Trio, Petri Prauda, Petri Hakala ja Eero Grundström.

viulu,bluegrass, lastenkurssi, yhtyeet (Nelli Ikola-Heiska)

Kurssien aikataulu / opetus:

pe 7.4. klo 15.00 – 21.00
la 8.4. klo 9.00 – 16.00
su 9.4. klo 9.00 – 14.00

HUOM! Opettajalista täydentyy vielä! Ilmoitelkaa toivomukset opettajista,

Opetusta 15–18 tuntia/ryhmä, opetus on pääasiassa ryhmäopetusta, mutta yksityistunteja voidaan myös järjestää. Oppilaita opettajia kohden tarvitaan min 7, jotta kurssi toteutuu. Jos haluat opettajan listan ulkopuolelta, ole yhteydessä pikimmiten.
ILMOITA TIMOLLE, MONELTAKO PÄÄSET PERJANTAINA HAAPAVEDELLE!

Kurssien maksut:

Opetus: aikuiset 70 € / lapset 35 €
Opetus ja ruokailu: aikuiset 90 € / lapset 55 €
Opetus ja täysihoito: 160 € / lapset 135 € (sis. majoituksen ja ruokailut) Ruokailu sis. pe: päivällinen, la: lounas + päivällinen, su: lounas + päätöskahvit
Aterianhinnat (muilta kuin majoittuvilta ja opetuksen + ruokailut varanneilta)
Aamupala 7 €
Lounas/Päivällinen 9 €
Kahvit + voileivät 5 €

Majoitusmahdollisuus:

40 €/vrk/hlö. Soluasunnoissa 2-3 hengen huoneissa.
50 €/vrk/hlö. 1 hengen huoneessa. 1 hengen huone varataan mahdollisuuksien mukaan niiden rajallisuuden vuoksi. Otamme yhteyttä, mikäli varausta ei voida toteuttaa.
(majoitus sis. liinavaatteet ja aamupalan)

Lisätietoja ruokailusta ja majoituksesta: Ingrid Dits, , puh. 040-868 2290

Lisätietoja:

Iltaisin soitellaan Opistolla ja Pub Marjuskassa.

Lisätietoja opetuksesta: Timo Hannula, , puh. 044 7591 298

 

 

 

Ilmoittaudu kurssille täältä 31.3. mennessä

Kaikki muutokset mahdollisia!

Ryhmät voivat valita opettajakseen myös jonkun muun opettajan listan ukopuolelta! Toimi pian!

})(jQuery)