logo

Haapavesi Folk Music Festival
26.6. – 1.7.2017

 

Perinnönjakotilaisuus

Perinnönjakotilaisuus

Haapavesi Folk Music Festival 2016 -tapahtumassa kärsimme Lissabonin työläiskortteleiden kapakoiden kaukokaipuusta, yrittäen ratkoa fadon ikuista salaisuutta. Todistimme Hurmeisen saarnan Rosa Liksomin kaunokirjallisesta tuotannosta. Hämmästyimme Johanna Juholan videokloonien kvartetista, taputuskuorosta ja mielikuvitusystävien vierailuista.

Festivaaliviikko sisälsi talkoolaisten ahkeruutta, artistien ennakkoluulottomuutta ja kurssilaisten oman äänen etsimistä. Kaiken keskiössä oli, kuten tärkeintä on, perintönä menneiltä sukupolvilta ja tuliaisina maailmalta saatu musiikki. Osa juhli kaiken taivaan tuuliin, mutta pistipä joku jotakin myös talteen kylmän talven varalle. Festivaali saavutti yleisötavoitteensa ja kaikki kolme festivaalipäivää vetivät väkeä totuttuun malliin kiihtyvällä tahdilla kohti lämmintä lauantai-iltaa.

Koimme myös Dave Lindholmin yksinpuhelut ja humalaisten huutelut. Läkähdyimme romanijazzin ketterissä kiemuroissa. Kuulimme ameriikan ja etelän kitarat, viulun ja laulut sekä puolalaisten esi-isien arkaaisen valkoisen äänen, voi pyhä kirkkaus ja huuto! – Ja tanssimme yöhön Punjabin sydänmaiden bhangra-rytmien tahdissa.

Tunnelmia perinnönjakotilaisuudesta täältä!

})(jQuery)