logo

Haapavesi Folk Music Festival
28.6. – 30.6.2018

 

KEVÄTKURSSIT

Haapavesi Folk Music Festival

Kevät-Folk 6.-8.4.  2018  Haapaveden Opistolla

 107. Folk-kurssi

Amerikan viulusävelmät (Seppo Sillanpää)

Vasta-alkajat ja edistyneemmät
Old- time banjo, Mandoliini, viulu ja yhtyeet

Seppo Sillanpää esittelee nuotintamiaan Appalakkien   perinnekappaleita ja opettaa rytmikkään jousituksen kuvioita ja eri tyyleihin liittyviä tekniikoita.
Clawhammer banjotunneilla sovelletaan myös erilaisia rytmikuvioita sekä tuttuihin että uusiin sävelmiin sointusäestystä ja teknisiä kikkoja unohtamatta.

 

Sillanpää on 70-luvun alusta lähtien folkin ja kansanmusiikin parissa  työskennellyt multi-instrumentalisti, joka on pitkällä yhtyeurallaan soittanut mm. yhtyeissä Vanha Isäntä, Pihasoittajat, Cumulus ja Band’o. Hän on kirjoittanut soitto-oppaat mandoliinille ja viululle ja toiminut   musiikinopettajana, musiikkituottajana ja toimittajana eri yhteyksissä.

Tällä hetkellä hän työskentelee päätoimisesti Yle Radio Suomen musiikkiosastolla. Seppo Sillanpään pääsoittimet ovat vaihdelleet vuosien mittaan yhtyekuvioiden myötä.

Kansanmusiikin pariin hän tuli viulistina ja fingerpicking- kitaristina. Vanhan Isännän riveissä mukaan tuli yhtyetoverien painostuksesta 5-kielinen bluegrass banjo ja Pihasoittajien Hannu Karlssonin ansiosta myös clawhammer banjo.
Ensimmäisen soololevynsä aikoihin Seppo keskittyi erilaisiin  mandoliinisoittimiin ja Band’o-yhtyeessä hän toimi pääosin kitaristina omien tyttärien vallatessa viulistin paikat. Nykyään aikaa kuluu eniten clawhammer banjon parissa.

Seppo kirjoittaa säännönmukaisesti omaa opetuspalstaa amerikkalaiseen Banjo Newsletter-lehteen ja on kotimaassakin kysytty banjonsoiton opettaja.

Perinnemusiikkia Irlannista ja Skandinaviasta (Petri Hakala)

mandoliini,kitara,viulu,yhtyeet

Petri Hakala (s. 1962) on suomalainen kansanmuusikko, joka on ollut mukana Suomen kansanmusiikkielämässä 1980-luvun puolivälistä lähtien. Soittiminaan mandoliini, oktaavimandoliini, kitara ja viulu hän on ollut mukana mm. seuraavissa yhtyeissä: Korkkijalka, Speed limit, Ottopasuuna, Maria Kalaniemi & Aldargaz, Helsinki Mandoliners, Erik Hokkanen & Lumisudet, Markku Lepistön yhtye sekä duo, Freshet, Tango Orkesteri Unto sekä Grupo Choramba.

Hakala on toiminut 1990-luvun alusta kielisoitinten tuntiopettajana Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla, Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa ja erilaisilla kansanmusiikkikursseilla sekä konsertoinut edellä mainittujen yhtyeiden kanssa Euroopassa ja Yhdysvalloissa säännöllisesti.

Hakalalta on ilmestynyt kaksi soolo-cd:tä : Kirjo (1999) sekä Trad. (2007). Trad. on levy, jossa erilaiset, mm. irlantilaiset ja amerikkalaiset vaikutteet, yhdistyvät suomalaiseen perinnemateriaaliin. Levystä ilmestyi myös nuottikirja keväällä 2008

Polskaa Skandinaviasta ja Suomesta (Piia Kleemola)

Viulu ja yhtyeet

Laulu ja viulu (Selina Sillanpää)

Folk ja Blues, singer-songwriter

Yhtyeet, mandosello, mandoliini (Juha-Matti Kurra)

Yhtyeet, mandosello, mandoliini

Kurssien aikataulu / opetus:

pe 6.4. klo 15.00 – 21.00
la 7.4. klo 9.00 – 16.00
su 8.4. klo 9.00 – 14.00

 

Opetusta 15–18 tuntia/ryhmä, opetus on pääasiassa ryhmäopetusta, mutta yksityistunteja voidaan myös järjestää. Oppilaita opettajia kohden tarvitaan min 7, jotta kurssi toteutuu. Jos haluat opettajan listan ulkopuolelta, ole yhteydessä pikimmiten.
ILMOITA TIMOLLE, MONELTAKO PÄÄSET PERJANTAINA HAAPAVEDELLE!

Kurssien maksut:

Opetus: aikuiset 70 € / lapset 35 €
Opetus ja ruokailu: aikuiset 90 € / lapset 55 €
Opetus ja täysihoito: 160 € / lapset 135 € (sis. majoituksen ja ruokailut) Ruokailu sis. pe: päivällinen, la: lounas + päivällinen, su: lounas + päätöskahvit
Aterianhinnat (muilta kuin majoittuvilta ja opetuksen + ruokailut varanneilta)
Aamupala 7 €
Lounas/Päivällinen 9 €
Kahvit + voileivät 5 €

Majoitusmahdollisuus:

40 €/vrk/hlö. Soluasunnoissa 2-3 hengen huoneissa.
50 €/vrk/hlö. 1 hengen huoneessa. 1 hengen huone varataan mahdollisuuksien mukaan niiden rajallisuuden vuoksi. Otamme yhteyttä, mikäli varausta ei voida toteuttaa.
(majoitus sis. liinavaatteet ja aamupalan)

Lisätietoja ruokailusta ja majoituksesta: Ingrid Dits, , puh. 040-868 2290

Lisätietoja:

Iltaisin soitellaan Opistolla ja Pub Marjuskassa.

Lauantaina klo 20.00 opettajien ja kurssilaisten pieni iltasoitto, 10e

Lisätietoja opetuksesta: Timo Hannula, , puh. 044 7591 298

 

 

 

Ilmoittaudu kurssille täältä 30.3. mennessä

Kaikki muutokset mahdollisia!

Ryhmät voivat valita opettajakseen myös jonkun muun opettajan listan ukopuolelta! Toimi pian!

})(jQuery)