logo

Haapavesi Folk Music Festival
25.6. – 27.6.2020

 

Näe ja koe Folkit talkoolaisin silmin

Haapavesi Folk Music Festival 2015 järjestetään tuttuun tapaan juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna, 25.6.-27.6.2015. Folkkeja on suunniteltu jo pitkään, edellisvuoden folkeista saakka. Taiteellinen ryhmä on taas kerran saanut aikaan monipuolisen ja hienon artistikattauksen, josta pääsemme pian nauttimaan. Hallitus ja muut folk-aktiivit ovat miettineet ensi kesän käytännön ratkaisuja, talousasioita ja jotain uuttakin aina kehitellään.

Vaikka taustatyö on jo kovasti vauhdissa, niin yksi folkkien kannalta tärkein asia ovat talkoolaiset. Suuri joukko eri tehtävissä hyöriviä talkoolaisia saa aikaan sen, että festivaali nousee kaikkeen komeuteensa ja kaikki eri osa-alueet toimivat niin artisteja kuin festivaaliyleisöäkin palvellen. Folkkien monipuoliseen talkootyöhön kuuluvat: aluerakennus, majoitus, toimisto, kuljetus, järjestyksenvalvonta, lipunmyynti, siivous, levy- ja paitamyynti, ravintola, ravintolahuolinta, backstage, lehdistö, ensiapu, kyltit, backline, valokuvaus, sähköt ja juontaminen. Talkootehtävistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Talkoolaisena folkeilla pääset rakentamaan konkreettisesti Haapaveden kesän kohokohtaa sekä vaikuttamaan siihen, että omalla työpanoksellasi tapahtuma nousee pystyyn. Ilman talkoolaisia ja talkootyötä eivät folkit toteudu. Talkoolaisena pääset olemaan osa pääosin vapaaehtoistyöläisten muodostamaa yhteisöä. Talkoolaisena pääset myös kulissien taakse, esimerkiksi tutustumaan artisteihin ihan eri tavoin kuin pelkästään yleisössä. Työporukkamme koostuu ”vanhoista” talkoolaisista, jotka vuosi toisensa jälkeen tulevat paikalle, sekä uusista vapaaehtoisista, joista sitten usein tuleekin ns. vakitalkoolaisia. Talkooporukassa on tekemisen meininkiä yhteisen tavoitteen puolesta, sen näkee ja aistii. Talkoolainen saa palkaksi työpanoksestaan festivaalirannekkeen ja ruoan työskentelypäiville, mutta ennen kaikkea saa kuulua talkooyhteisöön ja olla tekemässä festivaalia.

Talkoolaisten palaute on ollut pääosin vuodesta toiseen positiivista. Palautteessa nousee porukan hyvä henki eniten esille. Vapaaehtoistyöläisiä on tullut vuosien varrella niin omalta paikkakunnaltamme kuin ympäri Suomea ja jopa ympäri maailmaa. Talkoolaiseksi tullaan myös sopimalla kavereiden kanssa, että mitä jos ilmoittautuisimme. Myös uusia ystävyyssuhteita ja tuttavuuksia on mahdollisuus solmia talkootöiden kautta. Vuosien omalla kokemuksella monenlaisista talkootehtävistä voin sanoa ja suositella kaikille vaihtoehtoista tapaa kokea festivaalit. Tervetuloa talkoilemaan kanssamme!

Talkoolaiseksi on mahdollista päästä, kunhan vain on halua sitoutua tehtävään johon ilmoittautuu, reipas ja rehti asenne sekä yhteistyöhalukkuutta tehdä talkootyötä yhdessä oman tiiminsä ja muiden folkki-ihmisten kanssa. Käy tutustumassa talkootehtäviin osoitteessa http://www.haapavesifolk.com/talkoot ja ilmoittaudu vaikka heti!

Mari Rytky

talkoovastaava ja Haapavesi Folk ry:n sihteeri

})(jQuery)