logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Antti Paalanen

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset hanurit. Perinteestä innoituksensa saanut Paalanen on kuitenkin luonut täysin oman musiikkimaailmansa, jossa traditioon sekoittuu transsinomainen minimalismi, elektronisen tanssimusiikin hypnoottinen poljento, siperialaisen kurkkulaulutyylin tuomat jylhät äänimaisemat sekä modernin äänitekniikan hallittu ja oivaltava käyttö.

Paalasen edellinen soololevy Meluta esitteli paitsi virtuoosimaisen soittajan, myös hahmon, joka huutaa hanurilleen, potkii lattiaa, hakkaa paljetta ja puuskuttaa kuin raivopäinen härkä. Paalasen komennossa hanuri on kuin joka solulla elävä ja hengittävä transsitanssikone. Paalanen oli ehdolla Meluta -sooloalbumin teoksillaan mm. vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon sekä vuoden 2015 Teosto-palkinnon saajaksi.

Kansanmusiikin sielun veljeksi tituleerattu Paalanen (s. 1977) on keikkaillut viime vuosina sooloartistina laajasti ulkomailla, mm. Japanissa, Kanadassa, Venäjällä, Ranskassa, Sveitsissä, Itävallassa, Alankomaissa, Virossa sekä Pohjoismaissa. Kesän 2019 festivaalikeikoilla juhlistetaan Paalasen uuden soololevyn julkaisua.

 

Antti Paalanen – hanuri

 

Kotisivut
Facebook
YouTube
Spotify

 

Lauantai

Teltta kello 22.00

 

Kuva: Ulla Nikula

Category

Arkisto 2019

})(jQuery)