logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Brasilialainen rytmipaja

Sami Kontolan afrobrasilialaisten rytmien työpaja on avoin kaikille ja kaikenikäisille lähtötasosta riippumatta. Session aikana saadaan taustatietoa rytmien alkuperästä, tutustutaan yhdessä mm. sambaan, samba-reggaeseen ja sambafunkkiin sekä ennen kaikkea soitetaan toisiamme kuunnellen ja musiikista voimautuen. Työpajan kesto on 1,0 – 1,5 tuntia ja mukaan mahtuu 15-25 henkilöä. Omia sambasoittimia ei tarvitse mutta saa toki ottaa mukaan.

 

Sami Kontola on Suomen johtavia universaalin musiikin ja afrobrasilialaisen rytmiikan muusikko-pedagogeja. Hän on soittanut lyömäsoittimia 35 vuoden ajan ja hänellä on pitkä opetuskokemus alalta. Vuodesta 2007 lähtien hän on sekä tutkinut että osallistunut musiikillisiin afrobrasilialaisiin kulttuuri-ilmiöihin Brasiliassa, tuoden innovatiivista asiantuntemustaan myös suomalaiseen musiikkikenttään, mm. järjestämällä yhteisiä rytmiworkshoppeja sekä päiväkotilapsille että palvelukotien vanhuksille Jyväskylän kulttuuritoimen kanssa vuonna 2015.

 

Kontola on ainoa eurooppalainen, joka on vuodesta 2011 lähtien soittanut maailmankuulun sambakoulu Mangueiran karnevaalirumpuryhmässä, ja ainoa eurooppalainen maailmankuulun universaalin musiikin muusikko-pedagogi Itiberê Zwargin workshop-orkesterissa, osallistuen Maestro Zwargin ja universaalin musiikin luojan, musiikkinero Hermeto Pascoalin ohella UMO Jazz Orchestran kanssa konsertointiin ja levytykseen vuonna 2017.

 

Haapavesi Folkissa 2018 Sami Kontola esiintyy myös Mariana Zwarg Sexteto Universalin perkussiosoittajana.

 

Sami Kontola –  kouluttaja

 

Kotisviu

Facebook

 

Kuvaa: Leticia Barzilai

 

TELTTA – 13.30

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)