logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Frigg

Jo lähes kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Frigg on kerännyt vuosien saatossa vertaistaan hakevan ansioluettelon, ja noussut maamme kansainvälisesti tunnetuimmaksi uuden kansanmusiikin superyhtyeeksi.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin “nordgrass” viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

 

Lukuisten Euroopan maiden lisäksi kiertueet ovat vieneet yhtyeen Pohjois-Amerikkaan, Australiaan, Japaniin ja Malesiaan. Frigg on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä, joista vuonna 2012 julkaistu Polka V valittiin Suomessa vuoden kansanmusiikkilevyksi sekä Teosto- palkintoehdokkaaksi. Kansainväliset maailmanmusiikkijulkaisut ovat noteeranneet yhtyeen useaan kertaan näkyvillä artikkeleilla ja ylistävillä levyarvioilla. Kahdeksas levy, Frost on Fiddles, julkaistiin kesällä 2017, ja samana vuonna Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa Frigg voitti Music Finlandin jakaman Vuoden Kansainvälistyjä -palkinnon.

Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Herkkä ja kaunis skandinaavinen sävelkieli dipataan bbq-kastikkeeseen, tarjoillaan tuoreena pálinkan kera ja nautitaan hyvässä seurassa.

Frigg on nyt ylväämmin oma itsensä kuin koskaan aikaisemmin.

 

Tommi Asplund – viulu
Alina Järvelä – viulu
Tero Hyväluoma – viulu
Esko Järvelä – viulu
Petri Prauda – mandoliini, cittern
Juho Kivivuori – basso
Anssi Salminen – kitara

 

Kotisivut

Facebook

Youtube

Spotify

 

kuva Antti Vuorenmaa

 

LAVA – 00.30

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)