logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Guardia Nueva solistinaan Arja Koriseva

Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Työ on tuottanut hedelmää, joten ei ole vahinko eikä sattumaa, että kuudestatoista taitavasta muusikosta koottu kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.

 

Guardia Nuevan musiikillisena runkona on ollut tunteikas tango- ja viihdemusiikki. Argentiinalaisen säveltäjän, Astor Piazzollan, merkitys orkesterille on suuri. Orkesterin repertuaari on vuosien saatossa kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon ja musikaalisävelmiin. Kappaleet sovitetaan Guardia Nuevalle mittatilaustyönä ja sovituksissa orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin.

 

Guardia Nueva on kerännyt paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Orkesteri on esiintynyt kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea, ulkomaita myöten. Orkesteria on kuultu ja ihailtu jo Argentiinassa, Turkissa ja Saksassa. Orkesterin valovoimainen esiintyminen, rytmisesti ja soinnillisesti kekseliäät sovitukset, jousisoittimien ja harmonikkojen dramaattiset soinnut yhdistettynä lahjakkaiden solistien tulkintoihin, takaavat intohimoisen konsertti-illan. Guardia Nuevan solisteina ovatkin olleet kaikki Suomen keskeisimmän alan artistit.

 

Arja Koriseva on ollut arvaamattoman ja armottoman viihdemaailman huipulla yli 25 vuotta. Guardia Nuevan ja Arja Korisevan konsertissa kuullaan rakastetuimpia tangoja, iskelmiä ja kansainvälisiä evergreenejä Guardiamaisin sovituksin täynnä tunnetta.

 

Solisti:

Arja Koriseva

 

Kapellimestari:

Raimo Vertainen

 

Harmonikka:

Anna-Kaisa Heikkilä

Antti Purola

Heli Siekkinen

Sonja Vertainen

 

Viulu:

Heidi Kumpula

Pauliina Storbacka

Jemina Poikkimäki

Henna Pakkala

Kristine Hänninen

Fanni Koivisto

Krista Kairaneva

Merja Pyrhönen

 

Kitara:

Juha Yli-Kotila

 

Piano:

Pia Lempiälä

 

Kontrabasso:

Jorma Lappalainen

 

Lyömäsoittimet:

Timo Roiko-Jokela

 

 

Guardia Nuevan sponsoroi Suomenselän Osuuspankki

 

Kotisivut/Guardia Nueva

Kotisivut/Arja Koriseva

Youtube

Spotify

 

LAVA – 20.00

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)