logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Housepattons

Housepattons soittaa juurimusaa laajalla kirjolla. Mukana akustista ja sähköistä kantria, bluesia ja rock’n’rollia höystettynä toisinaan mm. haitarilla ja tuuballa.
Timo Vakkilainen aloitti uransa 1960-luvun lopulla. Hän tuli tunnetuksi Vanhan Isännän (Rockin SM-voittaja 1973) laulaja-kitaristina. Vanha Isäntä oli Suomen ensimmäisiä kantrirokkia soittavia bändejä ja se levytti useita albumeita.
Hän perusti vuonna 1984 irlantilaista musiikkia soittavan Korkkijalan sekä 1990-luvulla Dimlightsin, joka toimi myöhemmin myös yhdysvaltalaisen Dallas Waynen taustabändinä. Vakkilainen on soittanut myös mm. Jim Pembroke Bandissa.

Tero Pulkkinen on soittanut eri kokoonpanoissa mm. Veli-Matti Järvenpään ja Eero Raittisen kanssa. Hän on tunnettu myös Freukkareiden multi-instrumentalistina.

Basisti Tema Lampinen on Vakkilaisen tapaan ollut mukana niin Vanha Isäntä- kuin Dimlights-bändeissä. Muista orkestereista mainittakoon legendaarinen Tuomari Nurmio & Viides Kolonna. Housepattonsissa Tema soittaa myös tuubaa.

Rumpalina toimii Tero Mikkonen, joka muistetaan myös Jonna Tervomaan, Jo Hopen ja Tekijä Tuntemattoman levyiltä ja keikkakokoonpanoista. Omista bändeistä mainittakoon Corey&Maple jossa kuullaan Mikkosen omia sävellyksiä.
Tällä hetkellä Mikkonen vaikuttaa myös ahkerasti keikkailevassa Southpaw Steel’n Twang- orkesterissa.
Housepattons:

Timo Vakkilainen: laulu, kitara
Tero Pulkkinen: kitara, haitari, piano, laulu
Tema Lampinen: basso, tuuba, laulu
Tero Mikkonen: rummut

Category

Arkisto 2017

})(jQuery)