logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Jaakko Laitinen & Väärä raha

Lapland-Balkan-musiikin pioneereina tunnettu Jaakko Laitinen & Väärä Raha palaa jälleen Haapavesi Folkiin! Orkesteri julkaisi vuoden 2016 lopulla neljännen “Näennäinen”-albuminsa. Uusi albumi syvensi Väärän Rahan musiikillista palettia Kreikan, Turkin sekä Lähi-Idän suuntaan, ja levynjulkaisukiertue vei bändin seikkailuihin ympäri Suomea ja Eurooppaa Inarista Brysseliin ja Suomussalmelta Sveitsiin.

 

Vuonna 2009 perustettu orkesteri yhdistelee musiikissaan Balkanin mustalaisrytmejä, venäläisiä romansseja ja vanhaa suomalaista iskelmää. Lemmen- ja juomalaulujen lisäksi kappaleiden sanoituksissa tutkitaan tajuntamme olemusta, katsellaan dystooppisia tulevaisuudenvisioita, vieraillaan 1900-luvun ateenalaisissa hashis-luolissa, seurataan elämän nousua alkumerestä, ajetaan taksilla Rovaniemellä ja syöksytään yli todellisuuksien rajojen.

 

Noin 70 keikan vuositahdilla Suomea ja maailmaa kiertävä yhtye on mainittu moneen kertaan Suomen kovimmaksi live-bändiksi, ja yli 20 maassa vieraillut orkesteri tunnetaan hyvin alan piireissä myös maamme rajojen ulkopuolella.

 

Jaakko Laitinen – laulu
Marko Roininen – haitari, taustalaulu
Jarkko Niemelä – trumpetti, buzuki, taustalaulu
Tuomo Kuure – kontrabasso, taustalaulu
Janne Hast – rummut, taustalaulu

 

Kotisivut

Facebook

Youtube

Spotify

 

 

Kuva: Tomi Palsa

 

LAVA – 00.30

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)