logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila

Tunnelmallinen konsertti yhdistää kaksi maamme huippuduoa. Konsertissa kuullaan mm. kansanlauluja taiteilijoiden omilla sovituksilla sekä yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Sävelmät saavat sävyjä niin jazz – kuin kansanmusiikistakin.

JOHANNA IIVANAISEN raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion maasamme. Hänen monipuolisuutensa laulajana on suorastaan hätkähdyttävä kattaen levytyksiä jazzin, accappellan, popin, dancen ja lastenmusiikin alueilta. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon.

MIKKO IIVANAINEN on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä saundien monipuolisuudella. Dynamiikan soitossaan lahjakkaasti hallitseva Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä.

MARIA KALANIEMI on kansainvälisen huipputason muusikko ja lisäksi lahjakas, omaleimainen säveltäjä. Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa.

TIMO ALAKOTILA on maamme kysytyimpiä muusikoita. Hänen laaja sävellystuotantonsa koostuu konsertoista, runsaista sovituksista, musiikkinäytelmistä ja tanssiesityksistä. Sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra, Umo Jazz Orchestra, Tapiola Sinfonietta, Australian Chamber Orchestra. Hän on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin 200 levyllä.

 

Johanna Iivanainen – laulu
Maria Kalaniemi – harmonikka
Mikko Iivanainen – kitara
Timo Alakotila – piano

 

Kotisivut

 

Lauantai

Kirkko kello 17.00

 

Kuva:Tanja Ahola

Category

Arkisto 2019

})(jQuery)