logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Joonas Haavisto Trio

Kokkolalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista. Joonas sai arvostetun Steinway Artist -tittelin toukokuussa 2017. Steinwayn rosteriin kuuluvat mm. Keith Jarrett, Brad Mehldau ja Ahmad Jamal, jotka lukeutuvat Haaviston omiin esikuviin.

Joonas Haavisto Triossa soittavat Suomen eturivin jazzmuusikot Antti Lötjönen ja Joonas Riippa. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu pitkälti Haaviston sävellyksistä, joissa pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hip hopistakin.

Joonas Haavisto Trio on esiintynyt yli kymmenen vuoden ajan useilla festivaaleilla ja klubeilla niin Euroopassa kuin Japanissakin, jossa he ovat tehneet konserttisalikiertueita sekä esiintyneet legendaarisella Tokyo Jazz Festivaalilla. Yhtyeen kolmas albumi Oku on saanut ylistäviä arvioita ja albumin kappale Frozen nousi maailmanlaajuisen Apple Musicin A-listalla 2016 jazzsävellyksien top 10:een. Japanin tärkeimmät jazzjulkaisut ja mm. Saksan Der Spiegel ovat antaneet erinomaisia arvioita levystä.

 

Joonas Haavisto – piano
Antti Lötjönen– kontrabasso
Joonas Riippa – rummut

 

Kotisivut
Facebook
YouTube
Spotify

 

Kuva:Toni Rutanen

 

Perjantai

Sali kello 22.30

Category

Arkisto 2019

})(jQuery)