logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Jyotsna Srikanth (Intia)

Intian Bangaloresta lähtöisin oleva, Lontooseen asettunut, Jyotsna Srikanth on tämän hetken kysytyin Etelä-Intian karnaattisen perinteen viulisti Euroopassa. Säveltäjänä hän on tunnettu monipuolisuudestaan sekä kyvystään toimia luonnollisesti yli genrerajojen.

 

Jyotsnan musiikillinen taival alkoi yhdeksänvuotiaana äitinsä Rathna Srikantiahin opastuksessa ja myöhemmin legendaarisen seitsenkielisen viulun taitajan R. R. Keshavamurthyn oppilaana. Hän on moniosaaja, joka esittää niin eteläintialaista klassista (karnaattista) musiikkia, jazz-fuusiota kuin modernia intialaista show-musiikkia. Lisäksi hän tutkii esiintyjänä ja säveltäjänä intialaisen ja muun maailmanmusiikin crossoveria.

 

Jyotsnan soitossa tekniikka yhdistyy luontevasti ilmaisuun ja tunteeseen. Hän on esiintynyt merkittävillä musiikkifestivaaleilla ympäri maailman, ja hänen viulunsoittoaan voi kuulla myös yli kolmensadan eteläintialaisen elokuvan soundtrackillä. Lisäksi hän luennoi ja ohjaa työpajoja eri yliopistoissa ja musiikkikouluissa.

 

Tällä hetkellä Jyotsna nauttii soolourastaan, jonka vuonna 2013 julkaistu Call of Bangalore -albumi sinetöi ansaitsemalla ylistäviä arvioita esim. The Guardian -lehdessä. Jyotsna on myös London International Arts Festivalin perustaja ja johtaja.

 

Jyotsna Srikanth – viulu & laulu
Abhiram Sahathevan – mridangam
Pujenthan Sivagurunathan – khanjira

 

Lauantai

Sali kello 00.00

 

Kuva:Pritpal Ajimal

Category

Arkisto 2019

})(jQuery)