logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Kalevauva.fi

Kalevauva.fi on Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän trubaduuriyhtye, jonka ohjelmisto on kerätty suoraan kansan suusta – vauva.fi-foorumilta. Kappaleiden sanoitukset on napattu tältä internetin suositulta keskustelupalstalta ja sävelletty yhtyeen toimesta tunnelman mukaiseksi.

 

Kalevauva.fi:tä on kutsuttu ”nykyajan Lönnroteiksi” ja duon keräämiä tekstejä on päätynyt myös äidinkielen oppikirjaan. Yhtye perustettiin Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille 2016 ja tämän jälkeen meno on ollut hurjaa. Helsingin sanomat tituleerasi Kalevauvaa “kesän 2016 ehkä puhutuimmaksi bändiksi” ja bändi on ollut mediassa isosti esillä, mm. vieraillut lukuisissa TV-ohjelmissa aina Possesta Venla-gaalaan. Keväällä 2017 Kalevauva.fi julkaisi debyyttialbuminsa ja kesällä duo hurmasi festivaaliyleisöjä ympäri Suomen.

 

Kalevauva.fi on lyhyen uransa aikana ehtinyt kerätä nettikansanmusiikillaan jo yli miljoona striimausta Spotifyssa ja yli 2 miljoonaa katselukertaa Youtubessa. Yhtyeen debyyttialbumi valittiin Vuoden kansanmusiikkilevyksi 2017. Aapo ja Kimmo valittiin myös juuri Vuoden vantaalaisiksi.

 

Kimmo Numminen – laulu, banjo, kitara

Aapo Niininen –  laulu, kitara, stompbox

 

Kotisivut

Facebook

Youtube

Spotify

 

Kuvaaja: Riikka Kantinkoski

 

TELTTA – 00:45

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)