logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Kreeta-Maria Kentala

Side by Side – Bachin partitoja ja kansanmusiikkia Kaustiselta

Barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala konsertoi orkesterien solistina ja johtajana sekä tekee koulutusprojekteja vanhan musiikin tyyleistä.  Hän opettaa barokkiin erikoistuvia muusikoita Pietarsaaren ammattikorkeakoulu Noviassa.  Kentalalla on monta vakituisesti toimivaa yhtyettä, mm. periodisoittimilla soittava Rantatie-kvartetti, barokkitrio The Jones Band sekä keskipohjalainen barokkiyhtye Barocco Boreale, joiden kanssa hän konsertoi ja levyttää säännöllisesti.

Barokkiviulua Kentala on opiskellut Reinhard Goebelin ja Monica Huggettin johdolla.  Hän polveutuu sekä isän että äidin puolelta kaustislaisista pelimannisuvuista, ja on pienestä pitäen soittanut kotipaikkakuntansa kansanmusiikkia.

Kentalalle on myönnetty valtion taiteilija-apuraha vuosiksi 2017-2021.  Hän soittaa Suomen kulttuurirahaston barokkiviululla Giovanni Battista Rogeri, 1691. Kentalan sooloalbumi Side by Side sai Yleisradion vuoden levy 2016  palkinnon sekä vuoden 2016 Klassinen Emma –palkinnon.  Lisäksi se voitti Yleisradion vuoden levy –yleisöäänestyksen.

http://kreetamariakentala.fi

YouTube

Category

Arkisto 2017

})(jQuery)