logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Maria Kalaniemi & Eero Grundström

Tuulen piiskaamat purjeet ja sinisten vaarojen kutsuvat sylit vievät kuulijan taianomaiselle matkalle musiikin siivin. Konsertissa soivat suomenruotsalaiset balladit, tunteikkaat tangot, maagiset menuetit sekä omat sävellykset. Maria Kalaniemen ja Eero Grundströmin duolevy, Svalan, julkaistiin huhtikuussa 2017. Ylistetyn vastaanoton saanut albumi pysytteli viisi kuukautta arvostetun World Music Charts Europe -listan kymmenen parhaan joukossa, kohoten heinäkuussa paalupaikalle.

Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman, hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoista maassamme. Kalaniemi on tehnyt kolmen vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista. Kalaniemi sai vuoden 2018 musiikin valtionpalkinnon.

Eero Grundström on monipuolinen ja lahjakas muusikko, säveltäjä, harmooninsoittaja ja huuliharpisti. Grundström esiintyy monissa kokoonpanoissa, kuten mainetta niittäneessä Sväng-huuliharppuyhtyeessä.

 

Maria Kalaniemi – harmonikka, laulu
Eero Grundström– harmooni

 

Kotisivut
Facebook
YouTube
Spotify

 

Torstai

Sali kello 21.30

 

Kuva:Elina Brotherus

Category

Arkisto 2019

})(jQuery)