logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Puuluup (Viro)

 Puuluup on joutunut perhesyistä perumaan perjantai-illalle saliin heti puolen yön jälkeen suunnitellun konsertin.

Tilalla esiintyy Ilkka Heinonen soolo

 

Ilkka Heinonen on maailmanmusiikin moniottelija välineinään kontrabasso ja jouhikko. Jouhikonsoittajana Heinonen on toiminut solistisissa tehtävissä mm. RSO:n, Caput Ensemblen ja Nefesin kanssa sekä soittaa jouhikkomusiikkiin erikoistuneen Jouhiorkesterin riveissä että duoissa Karoliina Kantelinen & Ilkka Heinonen ja Heinonen/Käppi. Heinosen bassonsoittoa voi kuulla konserteissa ja levyillä mm. yhtyeissä Ruuti, Kirjava lintu, Freilach mit Kneidlach, Hot’n’tot, Teija Niku & Grupa Balkan, Ánnámáret Ensemble, Ville Leinosen Unilehto. Syksyllä 2012 Heinonen vastasi musiikin sävellyksestä ja esittämisestä soolobassolla Tanssiteatteri Tsuumin teokseen Kehotus (kor. Ervi Sirén).

 

Neozombiepostfolk”- duo Puuluup ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi, käyttäen vaihtoehtoisia jousitus- ja rummutustekniikoita. Talharpan pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin kaikuihin, kopautuksiin, narinoihin ja rätinöihin säilyttäen silti instrumentin luonnollisen äänensävyn.

 

Talharpa – karjalaisen jouhikon sukulaissoitin – on jousella soitettava lyyra, jota soitettiin Länsi-Viron saarilla 1900-luvun alkuun saakka. Puuluup lähestyy talharpan soittotekniikkaa ja repertuaaria leikkisästi lainaamalla ja sekoittamalla motiiveja eri musiikkiperinteistä. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa purra sinua roskia viedessäsi.

 

Ramo Teder – talharpa, laulu, luuppaus

Marko Veisson – talharpa, laulu, luuppaus

 

 

Facebook

Youtube

 

 

Kuva Ramo Teder aka Pastacas

 

SALI – 00.15

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)