logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Tuulantei: Soila, Petteri ja Jyri Sariola

Idea Martti Pokelan materiaalin uudenlaiseen lähestymiseen ja työstämiseen syntyi yhteisesti Pokelan lastenlasten – Soila, Petteri ja Jyri Sariolan – ja Haapavesi Folkin kanssa. Konserttikokonaisuus juhlistaa vuonna 2018 sekä festivaalia että Pokelaa.

 

Kanteletaiteilija Martti Pokela (1924-2007) syntyi Haapavedellä ja vietti viimeiset päivänsä Helsingin asunnossaan Tuulanteissa. Tästä syntyi projektin nimi, joka viittaa samalla Pokelan Tuulentei-levyyn. Pokela innoitti monet nuoret kanteleharrastuksen pariin, joten Tuulantei-projektia oli luonnollista laajentaa myös Haapaveden yläkoululle, jonka oppilaita on myös mukana esityksessä.

 

Pokelan lapsenlapset ovat kaikki rautaisia musiikin ammattilaisia: Soila Sariola tunnetaan mm. Rajattoman ja Saaga Ensemblen laulajana, Petteri Sariola perkussiivisen fingerstyle- kitaransoittotyylin mestarina ja Jyri Sariola monien suomalaisartistien tuottajana ja rumpalina. Isoisä Martin omintakeinen ja monipuolinen taiteilu on jättänyt lähtemättömän jäljen kaikkiin heihin niin ihmisinä kuin taiteilijoinakin; musiikin ja taiteilijuuden käsityksiin, musiikin luomisprosesseihin, ymmärtämiseen ja hahmottamiseen. Ryhmä sukeltaa Pokelan materiaaliin tunteella, mutta uudesta näkökulmasta, ja nykyisten teknisten mahdollisuuksien siivittämänä he pystyvät myös soittamaan yhdessä isoisänsä kanssa. Tarkoituksena on löytää oma yhteys Pokelaan taiteilijana ja sen kautta tuoda sävelet kuultaviksi nykypäivään.

HOX! Koska katsomon tuolit loppuivat torstain Kulttuurikeskus Kirnulla järjestetyissä esityksissä kesken, lauantain Martti Pokelan lastenlasten sovittama musiikillinen löytöretki – Tuulantei konserttikokonaisuus – uusitaan myöhemmin samana iltana. Näin kaikki halukkaat pääsevät varmasti kokemaan esityksen.

Eli käsiohjelmassa olevan KLO 19 esityksen lisäksi, suuren kysynnän vuoksi, lisäesitys samassa paikassa KLO 21.

Soila Sariola – laulu
Jyri Sariola – rummut, laulu
Petteri Sariola – kitara, laulu

 

Kuva: Jyri Sariola

 

KIRNU – 19.00

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)