logo

Haapavesi Folk Music Festival
1. – 3.7.2021

 

Tuuli Lindeberg & Ilkka Heinonen: Piae Cantiones Careliensis

Sopraano Tuuli Lindebergin ja jouhikonsoittaja Ilkka Heinosen konsertissa keskiaikaiset Piae Cantiones –sävelmät yhdistyvät karjalaisen jouhikkotraditioon.

 

Theodoricus Petri Ruthan vuonna 1582 julkaisema Piae Cantiones ecclesiasticae et scholasticae veterum Episcoporum (Vanhojen piispojen hurskaita kirkko- ja koululauluja) on vanhin Skandinaviassa säilynyt laulukokoelma. Kokoelman julkaisuajankohtana Ruotsi-Suomen valtakunta ulottui nykyisen Ruotsin länsirannikolta aina Laatokalle asti, eikä olisi mahdotonta, että Piae Cantiones –sävelmät olisivat kiirineet Ruotsi-Suomen itäisimmässä kolkassa myös jouhikonsoittajien korviin.

 

Helsinkiläinen sopraano Tuuli Lindeberg tunnetaan erityisesti barokkiajan ja modernin laulumusiikin tulkkina. Hän on saanut usein kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan.

 

Ilkka Heinonen on kansanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä soittiminaan jouhikko, G-violone ja kontrabasso. Euroopan kansanmusiikkikulttuureista vaikutteensa saaneiden yhtyeiden lisäksi Heinonen on toiminut niin solistina kuin orkestereissakin nykymusiikin ja vanhan musiikin konserteissa ja projekteissa.

 

Tuuli Lindeberg – sopraano

Ilkka Heinonen – jouhikko

 

Kuva: Ilkka Heinonen: Jani Kivelä

Tuuli Lindeberg: Heikki Tuuli

 

KIRKKO – 17.00

Category

Arkisto 2018

})(jQuery)